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[ENG] 간단한 재료로 손 쉽게! ?? 사르르 녹는 '솔티드 카라멜 치즈케이크' 만들기 : salted caramel che…

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작성자 씨즈닝siZning 작성일20-05-22 00:00 조회1회 댓글0건

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▼ 오늘 만든 '솔티드 카라멜 치즈케이크(salted caramel cheesecake)' 더 알려드려요 :)
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안녕하세요 siZning입니다.

오늘은 간단한 재료를 사용해 미니 치즈케이크를 만들어 보았어요.
오늘 만든 치즈케이크는 뉴욕에서 유명한 에일린의 스페셜 치즈케이크 제품 중 '솔티드 카라멜 치즈케이크'를 모티브로 해서 만들어 보았어요.

저만의 스타일로 풀어낸 '솔티드 카라멜 치즈케이크'는
기존의 꾸덕한 치즈케이크와는 달리 입안에서 사르르 녹는 식감의 부드러운 치즈케이크랍니다. 부드러운 식감인 만큼 냉장에서 차게 만든 뒤 먹어야 가장 맛있게 드실 수 있어요.

저는 카라멜소스와 설탕 막 코팅을 입혀 맛을 더해주었는데요.
기본 치즈케이크 위에 과일 쨈이나 마말레이드 등을 얹어 드셔도 너무너무 맛있답니다.

치즈케이크 반죽에 전분이나 밀가루가 들어가지 않고, 흰자 거품의 도움으로 만들어지는 치즈케이크에요. 그로 인해 치즈케이크의 식감이 머랭의 느낌처럼 좀 더 가볍고 사르르 녹는 정도라 생각해주시면 이 치즈케이크의 맛을 상상하실 때 조금의 도움이 될 것 같아요.

그리고 글루텐 프리 제품으로 응용해 만들어보고 싶으신 분들은
시트 재료를 살짝 다른 비스킷 종류로 바꾸고 만들어주셔도 좋을 것 같아요.

적은 재료로 손 쉽게 만들 수 있는
기존의 꾸덕한 치즈케이크와 달리 색다르고 스페셜한
오늘의 '솔티드 카라멜 치즈케이크'
영상으로 만나보세요 :)


[솔티드 카라멜 치즈케이크 성공 포인트]

1. 계란은 흰자, 노른자 분리하고 알끈을 제거한 뒤 사용해주세요.
그래야 깔끔한 치즈케이크를 만들어줄 수 있답니다.

2. 계란 흰자 거품을 내어줄 때 전체적으로 완전히 단단한 거품(100%)이 형성되도록 휘핑해 주세요.

3. 카라멜 소스를 만들 때는 사용하는 재료량에 비해 큰 냄비를 사용해주세요.
녹은 설탕 위로 생크림을 부어줄 때 부글부글 끓어오르고 증기가 분출하면서 자칫 끓어 넘쳐 올라 다치실 수 있으니, 작업은 멀찍히 서서 진행해 주시고 냄비는 넉넉한 사이즈로 선택해 사용해주세요.

4. 설탕 막 코팅, 캐러멜&소금 등 모든 작업을 마치신 후, 꼭- 냉장에 2시간 이상 넣어주세요.
소금이 카라멜이 녹아 스며들어 자연스러운 맛을 형성하고 뜨거운 작업으로 인해 녹았던 치즈케이크가 다시 굳도록 냉장 보관 후, 차갑게 드셔야 최상을 맛을 느끼실 수 있답니다.

5. 완성된 치즈케이크는 냉장에 보관해주시고 2-3일내로 드셔주세요.


? siZning이 사용한 오븐 : SK 매직 EON-C503F
? siZning이 사용한 핸드 믹서 : 에스코 핸드믹서

? 영상에 사용된 제품
다이제 : 오리온 닥터유 다이제 오리지날 통밀
버터 : 솔라렉 버터
크림치즈 : 필라델피아 크림치즈 1.36kg벌크
요거트 : 매일 바이오 요거트 플레인 (무가당)
생크림 : 서울우유 생크림

? 재료 (미니 솔티드 카라멜 치즈케이크 7개 분량)

? 다이제 시트




다이제 6개
설탕 12g
녹인 버터 30g




? 치즈케이크 반죽
계란 1개
설탕 52g
크림치즈 180g
요거트 75g
레몬즙 5g

? 카라멜 소스
설탕 50g
생크림 38g

설탕, 소금 조금


**이 영상의 다운로드 및 2차 편집을 금지합니다.

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Hello, this is siZning.

Today, I made a mini cheesecake using simple ingredients.
Today's cheesecake was made with the motif of 'Salt Caramel Cheesecake' among Eileen's special cheesecake products famous in New York.

'Salted caramel cheesecake', made it in my own style, is a soft cheesecake with a texture that melts in your mouth, unlike the traditional cheesecake. As it has a soft texture, it should be chilled in refrigeration before eating.

I added caramel sauce and sugar film coating to add flavor.
It is very delicious even if you eat fruit jam or marmalade on top of the basic cheesecake.

This cheesecake made with the help of egg white foam without starch or flour in the cheesecake batter. Therefore, if you think that the texture of the cheesecake is lighter and melts more like a meringue, it will help a little when you imagine the taste of this cheesecake.

And if you want to make it as a gluten-free product, you may want to change the different type of biscuit to make a sheet.

Unlike the traditional cheesecake, which can be easily made with less ingredients, meet with today's 'Salt Caramel Cheesecake' video that is different and special :)

[Salt Caramel Cheesecake Success Point]

1. Separate the egg white and yolk, remove the egg chalaza before use.
Only then can you make a neatly cheesecake.

2. When whipping egg white foam, whip it to form a completely hard foam (100%).

3. When making caramel sauce, use a larger pot than the amount of ingredients used.
When you pour fresh cream on top of the melted sugar, it boils sizzlingly and the steam erupts, so you can boil it up and hurt it. So, Please work at a distance, and use the pot in a generous size.

4. After finishing all work such as sugar film coating, caramel & salt, be sure to put it in the refrigerator for more than 2 hours. The salt melts into the caramel to form a natural taste, and the cheesecake that has melted due to the hot work is refrigerated to cool again, and then served cold to enjoy the best taste.

5. Keep the finished cheesecake in the refrigerator and serve within 2-3 days.


? ingredients (7 mini salted caramel cheesecakes)

? Diget sheet




Diget 6ea
Sugar 12g
Melted butter 30g




? Cheesecake batter
Egg 1ea
Sugar 52g
Cream cheese 180g
Yogurt 75g
Lemon juice 5g

? Caramel sauce
Sugar 50g
Fresh cream 38g

Sugar, Salt a little


**Prohibit downloading and secondary editing of this video.

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